Helma Tiggelaar

Advocaat/mediator

In iedere zaak zie ik een uitdaging om tot een juiste oplossing te komen. Dit kan via mediation of een andere vorm van overleg, zoals bijvoorbeeld een viergesprek. Met collega-advocaten onderhoud ik goede, collegiale contacten. Dit versterkt de mogelijkheid om voor (ex-)echtelieden in goed overleg tot een juiste en duurzame oplossing te komen. Lukt het niet om in overleg een oplossing te vinden, ook dan sta ik er voor jou en vinden andere advocaten in mij een gedreven “tegenstander". 

Ik vind het belangrijk om jouw verhaal te horen. De juridische aspecten van jouw zaak verlies ik daarbij niet uit het oog. De aanpak van jouw zaak is en blijft erop gericht om op een zorgvuldige en integere manier toe te werken naar een juiste oplossing voor het conflict.

Ik hecht er veel waarde aan om jou als cliënt goed voor te lichten. Soms kan ik daarbij recht door zee zijn; ook om te voorkomen dat de emoties de overhand krijgen. 

Cliënten omschrijven mij vaak als gedreven met een no-nonsense mentaliteit en een steun in vaak roerige onzekere tijden.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Meerdere keren per week loop ik hard. Zo blijf ik fysiek en mentaal in balans, zodat ik mij met energie en passie kan richten op mijn werk. 
 

Advocaat Mediator

Met meer dan 25 jaar ervaring ben ik expert op het gebied van het familierecht. Ik ben familierechtadvocaat, scheidingsmediator en partij-adviseur.

Zowel ondernemers als particulieren sta ik bij in echtscheidingen, de beëindiging van een relatie, de afwikkeling huwelijksvoorwaarden en gemeenschap van goederen, maar ook bij geschillen met betrekking tot bijvoorbeeld kinderen, alimentatie, gezag en omgang, het opstellen van een ouderschapsplan en/of wijziging daarvan, adoptie, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing. 

 

familierechtspecialist

Opleidingen en specialisaties

Beëdigd: augustus 1995

Opleiding:
2013: Specialisatieopleiding Jeugdrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam
2002: Specialisatieopleiding familierecht & scheidingsbemiddeling, IMFO
1995: Nederlands Recht, Rijksuniversiteit Groningen, privaat- en strafrecht

Als specialist werkzaam op de volgende gebieden:
Personen- en familierecht 
Mediation/bemiddeling 
Echtscheidingen 

Lidmaatschappen:
Mediatorsfederatie Nederland (MfN) 
Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars (vFAS)
Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)

Binnen de specialisatievereniging vFAS ben ik al jaren actief als regiocoördinator. Jaarlijks organiseer ik voor collega-mediators vakinhoudelijke cursussen en intervisiebijeenkomsten, waarvoor gerenommeerde vakdocenten worden uitgenodigd. Ook neem ik regelmatig deel aan bestuursvergaderingen.

Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) ben ik geregistreerd op de volgende hoofd- en subrechtsgebieden:

Personen- en familierecht, waaronder:

  • echtscheidingen, alimentatiezaken en omgangsregelingen;
  • ouderschap en erkenning;
  • mediation;
  • jeugdbeschermingsrecht;
  • internationaal privaatrecht. 

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.