Meer dan 50 jaar kennis en ervaring

Meer dan 50 jaar kennis en ervaring

Helma (advocaat sinds 1996)

Ik ben geboren en getogen in Groningen. Groningse nuchterheid en staan voor een zaak zie ik als twee van mijn belangrijkste karaktereigenschappen. 

Tijdens mijn studie heb ik enkele jaren als gerechtssecretaris gewerkt op de rechtbank Groningen. Vrijwel wekelijks was ik betrokken bij rechtszittingen en de voorbereiding daarvan. Na mijn studie heb ik als docent bij de Rijksuniversiteit Groningen een jaar les gegeven aan rechtenstudenten en medewerkers van verschillende rechtbanken. 

Na mijn studie heb ik heel bewust gekozen voor de advocatuur. In dit werk kan ik mijn passie voor het recht combineren met de wil om mensen bij te staan, die met juridische conflicten in aanraking komen. Vrijwel direct heb ik mij volledig gericht op het familierecht. Het is vooral in het familierecht belangrijk om je gehoord te voelen en een specialist naast je te hebben die ervoor jou staat. 

Sinds 2002 ben ik specialist op het gebied van het personen-en familierecht. Met collega-advocaten onderhoud ik goede, collegiale contacten. Dit versterkt de mogelijkheid om voor (ex-)echtelieden in goed overleg tot een juiste en duurzame oplossing te komen. Lukt het niet om in overleg een oplossing te vinden, dan vinden andere advocaten in mij een gedreven “tegenstander".  

Regelmatig kom ik (oud-)cliënten tegen. Dan maak ik graag nog een praatje om te vragen hoe het met hem/haar en het gezin gaat.

 

 

 

expert-topadvocaat

Werner (advocaat sinds 1995)

Als nuchtere Zeeuw sta ik graag midden in de samenleving. Mijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam voltooide ik in de afstudeerrichtingen civiel- en ondernemingsrecht begin 1995. Daarna ben ik in de voetsporen van mijn vader John Schieman getreden die toen al vele jaren een eigen advocatenkantoor had.

Tijdens mijn werk als advocaat heb ik mij op diverse rechtsgebieden verder ontwikkeld. Speerpunt blijft het civiele en ondernemingsrechtelijk speelveld voor het MKB. In de loop van de jaren heb ik een stevig netwerk tot stand gebracht van tevreden cliënten en adviseurs die voor rechtsbijstand naar mij verwijzen.

In mijn vrije tijd cros ik graag op de mountainbike. Daarnaast ben ik actief als lid van het bestuur van de grootste Zeeuwse voetbalclub, Zeelandia Middelburg. 

1