Werner Schieman

Advocaat

Als nuchtere Zeeuw staat hij graag midden in de samenleving. Zijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam voltooide hij in de afstudeerrichtingen civiel- en ondernemingsrecht begin 1995. Daarna trad hij in de voetsporen van zijn vader John Schieman die toen al vele jaren een eigen advocatenkantoor had.

Werner heeft zich op diverse rechtsgebieden verder ontwikkeld. Speerpunt blijft het civiele en ondernemingsrechtelijk speelveld voor het MKB, waarvoor hij al meer dan 25 jaar zijn geslepen kennis en ervaring aanwendt. Scherp en vastberaden behartigt hij de belangen van zijn clientèle en daardoor heeft hij in de loop van de jaren een stevig netwerk tot stand gebracht van tevreden cliënten en adviseurs die voor rechtsbijstand naar hem verwijzen.

In zijn vrije tijd crost hij graag op de mountainbike en is hij lid van het bestuur van de grootste Zeeuwse voetbalclub, Zeelandia Middelburg.

advocaat MKB

Werner heeft zich in zijn werk in het bijzonder toegespitst op het bijstaan van ondernemers in het MKB, zowel zakelijk als privé. Als zelfstandig ondernemer begrijpt hij zijn cliënten en de problemen die zij op hun weg tegenkomen. Verplaatsen in hun situatie levert vaak de sleutel tot de juiste oplossing op.

Arbeidsrecht

Opleiding

Beëdigd: juli 1995

Opleiding:
1995: Nederlands Recht, Erasmus Universiteit Rotterdam, civiel recht en ondernemingsrecht 

Bijzondere aandachtsgebieden:
arbeidsrecht
huurrecht 
ondernemings-, contracten- en verbintenissenrecht
vastgoed- en bouwrecht 
echtscheidingsrecht voor ondernemers

Lidmaatschappen:
Vereniging Arbeidsrechtadvocaten Zeeland (VAAZ)
Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)

Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) ben ik geregistreerd op de volgende hoofd- en subrechtsgebieden:

  • algemene rechtspraktijk (burgerlijk recht)
  • huurrecht (bedrijfs- en woonruimte)
  • arbeidsrecht

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.